top of page
12.jpg

Vállalati E-learning Blog


A kisvállalkozások részéről leggyakrabban elhangzó kifogás az online képzések ellen a következő:


"Minek ez nekem, online tanulás nélkül is boldogulok, meg drága is".


A helyzet az, hogy egy LMS rendszer ma már nem drága, akár 10-20 ezer Ft körüli havi költséggel is üzemeltethető. Ha nem szeretnénk HTML5 tananyagokat, és az adminisztrációt felvállaljuk a vállalkozásunk keretein belül, akkor nem kerül sokkal többe.


A fő kérdés az inkább, hogy milyen előnyöket nyújt egy kisvállalkozásnak az e-learning?


A legfontosabb talán az, hogy versenyelőnyhöz jut a vállalkozás a piaci konkurenciával szemben.


Ez elsősorban a munkavállalók elkötelezettségében fog megnyilvánulni, ugyanis ha ezen a szinten is foglalkozunk a kollégákkal, nevezetesen képezzük őket, és visszajelzést kapnak a tudásukról, akkor sokkal elkötelezettebbek lesznek felénk. Már a felvételi elbeszélgetésnél egy sokkal komolyabb cég benyomását kelthetjük a jelentkezőkben ha kiderül, hogy online képzési felületen képezzük a kollégáinkat, nem papír alapon, vagy esetleg szájhagyomány útján. A jelentkezők számára egyértelmű lesz, hogy össze van szedve, és le van írva a tudásanyag a cégnél, ezért biztonsággal megszerezhető a tudás, amit a cég elvár.


A következő, hogy teher jön le a tulajdonosról.


A betanítás egy kisvállalkozásban szinte mindig a tulajdonos, vagy cégvezető feladata. Ezt senki nem fogja megúszni, ha felvesz valakit, akkor általában 2-3 hét, rosszabb esetben 2-3 hónap a betanítás folyamata. A tulajdonosnak már csak ez hiányzik. Ha neked is ilyen céged van, és felveszel egy új embert, gondolom alig várod, hogy az összes feladatod mellett még betaníts pár új kollégát, ugye? Ha ezt el akarod kerülni a jövőben, akkor a te vállalkozásodnak szüksége van egy képzési rendszerre.


Ebből következik, hogy lényegesen gyorsabb lesz a betanulás.


Gondolj csak bele, hogy ha kisvállalkozó vagy, mennyi idődet vette már el a betanítás? Mennyi idő, mire valaki nagyjából megtanulja a cégedet? Ha csak a felét tudnád ennek megtanítani egy önműködő online rendszerrel, akkor mi lenne? Gondolom tudnál mit kezdeni az így felszabadult idővel.


Mi van, ha hiányoznak a szakmai ismeretanyagok, tehát nincs mit oktatni?


Amikor azt gondoljuk, hogy nincs tartalom a cégben, az tévedés. Nincs olyan vállalkozás, ahol ne lennének halomra a termékismertetők, katalógusok, különféle szóróanyagok. Ezek jó alapjai a KKV e-learning tartalomgyártásnak. De ha ez nem is lenne, akkor egészen biztos, hogy kapcsolatban állsz gyártókkal, beszállítókkal, akik alig várják, hogy ellássanak téged információval. Ha mással nem is, legalább ezekkel az ismeretekkel dolgozz, és máris megszülettek az első tartalmak az e-learning rendszeredben!



bottom of page