top of page
12.jpg

Vállalati E-learning Blog


Szeretnék veled 4 lehetőséget megosztani erre vonatkozóan.


De még mielőtt kifejtem a részleteket, előbb tisztázzuk a legfontosabbat.


Az e-learning a vállalati kultúra részévé kell, hogy váljon. Tehát, ha csak "úgy" van egy ilyen is a cégedben, de nem használjátok következetesen, akkor nincs értelme. Van ebben sajnos tapasztalatom, az ilyen rendszerek hamarosan lekapcsolásra kerülnek. A vállalati kultúrádba illesztés alatt azt értem, hogy ezt is pont úgy kell alkalmazni, mint bármilyen rutint. Tehát ha pl. feltöltjük az üres polcokat, akkor a napi vagy a heti e-learning tesztet is megcsináljuk. Ha ez nem így működik, akkor nincs értelme a rendszernek.


Nézzük a 4 lehetőséget, amiket alkalmazhatsz!


1) Munkavállaló beléptetés


Ebben az esetben kötelező a vizsga. Úgy értem, hogy megkapja az új kolléga a cég ismertetőit, a munkavégzéshez szükséges eszközök használatára vonatkozó leírásokat, de az is lehet, hogy csak valaki elmondja neki, mert személyesen történik a betanítás. Ha valahogy nem győződünk meg arról, hogy a kollégának milyen a tudásszintje, akkor később ne csodálkozzunk, ha nem végzi el rendesen a feladatokat. A tudásszint mérés egyik legobjektívebb formája az LMS vagy e-learning teszt. Tehát az első lehetőség, amikor használni kell a rendszert az a beléptetés.


2) Új termék bevezetése


A vállalkozások egyik legfőbb vágya, hogy az újdonságokkal tisztában legyenek a kollégák. Amikor új terméket vezet be egy kereskedelmi cég, senki nem ismeri. Jobb esetben egy értekezleten elhangzanak információk ezzel kapcsolatban, és kész. De ettől még nem változik semmi. Nem lesz magától értetődő a kollégák számára, hogy kell eladni az új terméket, milyen előnyei vannak, milyen szakmai specifikációkat kell tudni róla, milyen alkalmazási területei vannak stb. Ezért amikor új terméket vezetünk be, akkor szintén kötelező az LMS vizsga használata.


3) Rapid vizsgák, akár napi szintű tesztek


Ez az, ami elképzelhetetlen a legtöbb vállalkozás számára, pedig igaz! Én már láttam így alkalmazva az LMS rendszert, és tökéletesen működik. Ilyenkor a kérdések száma 1 és 3 között van. A 3 kérdést soha nem haladjuk meg, de már egy is elég. Egy ilyen teszt kitöltése kb. 1 vagy 2 perc. Megkérdezem: Nincs két perc egy nap erre? Nincs két perc arra, hogy jelentősen növeljük a tudásszintet a vállalkozásban? Képzeld el, hogy minden nap van 2 kérdés. Ez még 20 munkanappal is 40 kérdés / hó. Mennyit változna a kollégáid tudása, ha havonta 40 kérdéssel találkoznának? Mit gondolsz, javulna a céged hatékonysága?


4) Havi tesztek


Általános gyakorlat a havi 1-2 teszt. Ennek minimum meg kell történni. A tesztek eredménye beleszámíthat a havi teljesítményértékelésbe, ami egy kifejezetten objektív módja a mérésnek. Díjazhatod prémiummal a kollégáidat bizonyos eredmények elérése esetén, és még számos lehetőség van, amivel motiválhatod a munkavállalókat az LMS használatára.

bottom of page